Juhas Erika - Terápiák


apiterápia | aromaterápia | fitoterápia | Schüssler terápia | Bach virágterápia | transzlégzés terápia
Arolo Tifár terápia | Thetahealing terápia...

APITERÁPIA

A méhek által előállított anyagok gyógyító célra való felhasználása. A méhészeti termékek hígítatlan formában tartalmazzák a növények hatóanyagait. Kúraszerű fogyasztása segít és egészségesebbé teszi az immunrendszert. A méz körülbelül 190 tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásvány anyagot, 11 vitamint, enzimeket. Rendkívül értékes táplálék, szőlő- és gyümölcscukrot tartalmaz, amely minden átalakítása nélkül beépíthető a szervezetbe. Megtalálhatók benne nélkülözhetetlen nyomelemek: kalcium, foszfor, magnézium, klór, nátrium, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium, mangán, alumínium, amelyek fontos szerepet játszanak az életfolyamatokban. A legtöbb vitamin a mézben fordul elő: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, A-, E- vitaminok különböző arányban találhatók meg benne.

Virágpor

A virágpor jelentős mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, aminosavakat, hormonokat, enzimeket és zsírokat, valamint jelentős mennyiségben tartalmaz természetes antibiotikumokat is.
Kutatások alátámasztották, hogy 20 gramm nyers virágpor, kb. 900 gramm zöldség és gyümölcs tápanyagtartalmának felel meg.

Méhpempő

A méhpempő több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz.

Propolisz

Általános jó hatással van minden szervrendszerünkre és sejtjeinkre. a természetes bélflórát nem károsítja, ellenjavallata nincs. Használata csak propolisz-allergiásokra veszélyes. Hatásosan csillapít bizonyos fájdalmakat.

AROMATERÁPIA

Az aromaterápia növényekből kinyert olajok. Használata révén elősegíthetjük az egészség megőrzését, a szervezet egyensúlyának fenntartását, a jó közérzet biztosítását. Az illóolajok nagyon erős, pozitív hatással vannak a testre és a lélekre.

Az illóolajok nagyon bonyolult, szerves anyagok. Az emberi szervezet egészére képesek hatni. A fizikai tünetekre, a viselkedésre, a hangulatra és a lélekre egyaránt!

Ugyanakkor aromaanyagok a legnagyobb allergének közé tartoznak!

FITOTERÁPIA

A gyógynövények gyógyászati alkalmazása, így biztonsággal alkalmazhatók különböző terápiás célokra. Folyamatosan ne fogyasszunk gyógynövényeket, hanem mindig az aktuális problémát kezeljük vele.

A gyógynövény terápiák típusai: erősítés, tonizálás, has hajtás, izzasztás, nyugtatás, stimulálás, serkentés, vértisztítás, vizelethajtás, a folyadékegyensúly szabályozása.

Gyógyhatású készítmények az egészséges élet alapjaihoz tartozik, melyek hozzájárulnak a testi, lelki egészség fenntartásához.

Minden gyógynövény, ásványi anyag, mikro és makro elem kapszula, tabletta, tinktúra vagy egyéb formában nagy hatóanyag tartalmú, így az egészség helyreállításában és fenntartásában nagy szerepet játszanak.

Mivel a különböző vitaminok számos élettani folyamatban együttesen fejtik ki hatásukat, egy-egy vitamin nagyobb mennyisége más vitaminokból is növeli a szükségletet.

Ugyanez igaz az ásványi anyagokra és nyomelemekre is, mivel ezeket csak étkezéssel juttathatjuk a szervezetünkbe. Tehát a megemelt vitaminbevitelhez az optimális arányú ásványi anyag bevitel párosul.

A multivitaminok – melyeket megfelelően alkalmazunk és minőségi termékek – enyhíthetik a helytelen táplálkozásból eredő hiányok okozta gondokat, és segíthetnek a betegségek megelőzésében.

Az ásványi anyagok, azaz makroelemek, nagyobb mennyiségben találhatók meg a szervezetben, és nagyobb mértékben is van rájuk szükség. Ide soroljuk a kalciumot, a magnéziumot, a foszfort, a káliumot, valamint a kloridokat.

A nyomelemek, azaz mikroelemek, csak nyomokban találhatók a szervezetben, és mennyiségi igényünk is csak néhány ezred vagy milliomod grammnyi.

Az embernek 90 tápanyagra van szüksége: 60 ásványra, 16 vitaminra, 12 aminosavra és 3 zsírsavra a jó egészség fenntartásához.

SCHÜSSLER TERÁPIA

Nem a mennyiség tartalom a lényeg, hanem a szervezet aktiválja, a sók hasznosítását azon a területen ahol hiány van.

Sók létfontossága a szervezetben, minden egyes sejtjében jelenlévő 12 féle szervetlen só létfeltétel sejtjeink számára. Ezek a biokémiai sók meghatározzák a felépítésünket, működésünket, a sók fontos elemei és energiaforrásai a sejtjeinknek.

Sók hiányállapota a szervezetben

A só hiányállapotok jellegzetes tünetekkel mutatkoznak. Minden heveny vagy krónikus idegi, lelki, testi megerőltetés, betegség, táplálkozási probléma megterheli a szervezetet, és előbb-utóbb felboríthatja egyensúlyát is a sejten, illetve gyengítheti az immunrendszer és a szervezet antioxidáns, méregtelenítő működőképességét. Só hiányállapot léphet fel a kor előrehaladtával, idős emberek esetében, illetve változókorban. A Schüssler-só terápia a bioenergetikai gyógymód.

Általános só -hiánytünetek

Csontritkulás, fogszuvasodás, vastagbélrendszer, visszerek, gyakori gyulladásos panaszok, bőrproblémák, emésztési problémák. Görcskészség az izmokban, gyomorsav túltengés fáradtság és gyengeségérzet, stressz, ízületi panaszok.

Az arcon minden sóhiány tünete megmutatkozik: arc elszürkülése vagy sápadtsága, értágulatok, májfoltok képződése, fokozott pattanásos tünetek, korai ráncosodás lép fel.

Elalvási és alvási nehézségek, idegi problémák (fokozott ingerlékenység), migrénes panaszok.

12 féle szervetlen só

1, CALCIUM FLUORATUM Scüssler-só (CaF2 - folypát, kalcium fluorid)
2, CALCIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (CaHPO4 * 2H2O - foszforsavas mész, kalcium foszfatáz)
3, FERRUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (FePO4 * 4H2O - vas foszfát)
4, KALIUM CHLORATUM Schüssler-só (KCL - kálium klorid)
5, KALIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (KH2PO4 - kálium foszfát)
6, KALIUM SULFURICUM Schüssler-só (K2SO4 - kálium szulfát)
7, MAGNEZIUM PHOSPHORICUM Schüssler-só (MgHPO4 * 3H2O)
8, NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só (NaCL - nátrium klorid)
9, NATRIUM PHOSPHORIKUM Schüssler-só (Na2HPO4 * 12H2O)
10, NATRIUM SULFURICUM Schüssler-só (Na2SO4 - nátrium szulfát)
11, SILICEA Schüssler - só / Acidum silicicum Schüssler-só (SiO2 * xH2O - kvarc, kovasav)
12, CALCIUM SULFURICUM Schüssler-só (CaSO4 * 2H2O)

A BACH VIRÁGTERÁPIA

A Bach-virágterápia névadója Dr. Edward Bach. Felismerte, hogy a betegségek kialakulásának hátterében legtöbbször érzelmi, lelki okok állnak.

”Paracelsus és Hahnemann megtanított bennünket arra, hogy ne tulajdonítsunk túl nagy jelentőséget a betegség részleteinek, inkább az egyéniséget, a belső embert kezeljük, felismervén, hogy ha lelkünk és szellemünk harmóniába kerül, akkor a betegség magától eltűnik.
Bach virágeszenciák – és kombinációik – elősegítik az egészséges érzelmi állapot helyreállítását.


A Bach virágterápia módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.
A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek erdei, mezei növények virágaiból készülnek.
Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek "diszharmonikus" vagy negatív állapotaira.
Dr. Edward Bach a Bach-virágterápia rendszerén belül csak vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére.
Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.
A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.
Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is. A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

TRANSZLÉGZÉS TERÁPIAA transzlégzés egy intenzív terápiás és meditáció módszer, mely a módosult tudatállapot mélyebb lehetőségeit használja ki. Egy transztechnika, melyet a nyugati pszichoterápiás világban alakított ki Stanislav Grof, az 1970-es években, és biztonságosan alkalmazzák szerte a világon. Ez a fajta terápia megtalálható a szúfi misztikusoknál, az indiai jógahagyományban, de a sámánok gyakorlataiban is. Ez egy természetes, biztonságos módszer tudatállapotunk megváltoztatására, a transzállapot elérésére, tudatunk, lelkünk, és szívünk megnyitására. A légzés hatására általában a merev én falai fellazulnak, és a lélek képlékennyé válik a mélyebb valóságaink élő megtapasztalására. Gyakoriak a születéssel- vagy szüléssel kapcsolatos élmények is. Sok ember spirituális tapasztalatokat is átél. A transzlégzés alatt számos élmény és tapasztalás előfordul terápiás hatás és spirituális hatás. A terápiás hatás, amikor személyes rájövések, mélyebb érzések, emlékek, képek, gondolatok jönnek elő és tisztulnak ki, spirituális hatás, amikor az énünkön túlról jövő intuíciók, érzetek és víziók jelennek meg - pl. a transzcendens béke átélése, látomások, fényélmények.

A légzés alatt e célra összeállított, a tudatállapot változás menetéhez igazodó zenék, és hanganyag szolgál. A légzés előtt előkészítő beszélgetésre kerül sor, utána pedig feldolgozó gyakorlatokat. Az átélés hatására bizonyos megfontolásokat, döntéseket is hozhatunk a hétköznapi életünkre nézve, ahonnan a transzra belépünk, és ahová azután visszatérünk. Így a transz egy kitüntettet, nagy energiájú, szent, ünnepi mozzanata életünknek.

Az élmények emberenként változó, hogy ki mit fog átélni. Van, aki az egójával találkozik, és szembe néz önmagával, van, aki spirituális élmények széles skálájával.

A terápia előtt fontos, hogy minden elvárást, miden célt vagy elképzelést el kell engedni!

MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, HOGYAN TÖRTÉNIK?

Segítő-vezető útmutatást kapsz elejétől a végégig. Ott helyben tanulod meg a technikát, nem baj, ha előtte még nem csináltál ilyet, sőt a kezdő-tudata gyakran előny. A légzés egy relaxációval indul, majd megtanítjuk az egyszerű légzéstechnikát és belemegyünk.

A légzés után megbeszéljük az átélt élményeket, hogy kössük a módosult tudatállapotban megélteket a hétköznapi tudatállapothoz.

AROLO TIFÁR KEZELÉS

A R.A.I. az AROLO-t intelligens, isteni eredetű energiaként határozza meg, ami emberek, állatok és növények gyógyítását, gyógyulását, és az egészség megőrzését szolgálja. Emellett az AROLO TIFAR egy átfogó filozófiai és tudományos rendszer, ami magában foglal minden létező természeti törvényt és az azokban rejlő lehetőségeket.

Az AROLO egyedi diagnosztika rendszere lehetővé teszi a betegségek okának felismerését, és célzatos energetikai kezeléssel való megszüntetését. Felismerhetővé válnak a folyamatban levő karmikus tanulófolyamatok is, és elősegíthető ezek gyorsabb, könnyebb befejezése. Az AROLO diagnosztikai rendszere hasonló módon dolgozik, mint a delfinek „hang radarja”. Tudósok megfigyelései szerint a delfinek kiküldött energiaimpulzusok segítségével képesek a nagy távolságból információkat gyűjteni, és felismerni a testi és lelki állapotban bekövetkezett változásokat.

Thetahealing terápia

A ThetaHealing Technika alkotója és alapítója Vianna Stibal. Vianna Stibalnél 1995-ben súlyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Sajnos több gyógyászati módszer (modern és alternatív) nem segített neki a gyógyulásban, elkeseredésében és a gyógyulás iránti vágya segített neki, hogy a théta-állapotban végzett leolvasás technikáját alkalmazta önmaga kezelésére. Megdöbbent, amikor azonnali javulást tapasztalt az egészségi állapotában. E pozitív megtapasztalás arra sarkalta, hogy másokon is alkalmazza ezt a technikát, és csodás gyógyulások szemtanúja lehetett. A théta az elalvás előtti mély ellazulás állapota. Ebben az állapotban agyunk képes a tudatos döntéshozatalra, a tudatalattinkat is elérjük, ahová a kreativitás, ötletek és az álmok tartoznak. Ezen kívül a hitrendszerünk és a félelmeink is itt találhatóak meg. Théta állapotban egyszerű vizualizációval meg is változtathatjuk ezeket. A ThetaHealing egy megbízható, hatékony, szeretetteli módszer, mely nagyon sok ember életét tette szebbé, egészségét jobbá. A ThetaHealing egy nagyon hathatós módszer, képes a kezelés alatt gyógyulást hozni: Testi Lelki Szellemi Mentális szinten egyaránt. A Thetatecnika segít a tárolt negatív hitrendszerek felkutatásában, a probléma gyökeréig hatol le, amit ásás módszernek neveznek, ezt irányított beszélgetéssel éri el a konzulens. A felkutatott negatív hiedelem törlésre és feloldásra kerül,a helyére pozitív letöltések kerülnek. Amikor a gyökérprobléma megtalálásra került, nagy általánosságban azonnal megtörténik a gyógyulás, mert a negatív beidegződés, minta helyére azonnal pozitív hitrendszeri letöltés kerül. ThetaHealing Kezelés miben segít:

Mindazoknak, akik úgy érzik életük valamelyik területén elakadtak, egy adott problémával szembesültek, melyet képtelenek megoldani, saját akaratukon kívül ismételten ugyanabba a nem kívánt élethelyzetbe kerülnek, esetleg betegségükből szeretnének meggyógyulni, a ThetaHealing megoldást hozhat.

A kezelések során, lehetőség nyílik az önkorlátozó és megbetegítő hitrendszerek feltérképezésére ásás technikával és helyette új, pozitív meggyőződésekre való cseréje, amely hozhat azonnali gyógyulást és a helyzet radikális, kedvező irányba történő megváltozását vonhatja maga után.

A kezelés egy beszélgetéssel kezdődik, amely során a kliens elmondja, hogy mire keres megoldást, mi az, amin változtatni szeretne, miért érzi rosszul magát, milyen betegséggel küzd, hogy mi is valójában a problémája.

Ezt követően a théta agyhullám használatával, egy meditatív állapotodban lehetővé válik a tudatalattiban eltárolt minták, hitrendszerek, félelmek, felszínre hozatala, és e minták oldása és cseréje.

A probléma gyökerének megtalálását a konzulens kérdései segítik, hogy felszínre kerüljön. Ezt a ThetaHealing-ben „ásási” módszernek nevezik. A feltérképezés folyamata során a kliens is felfedezi, hogy egy-egy feltárt múltbéli történés hogyan kapcsolódik össze mostani élethelyzetével, problémáival. Egy felismerés érkezik a kliens számára, hogy ezek milyen tudatalatti módon befolyásolják és irányítják őt és az életét. E felismerést követően lehetőség nyílik a blokkot képező hitrendszerek, alaphiedelmek törlése és helyette új, pozitív alap hitrendszerek „betöltése” következik.

A tudatalattiba tárolódnak hiteink, hitrendszereink, nézőpontjaink az emberekről, a sorsról, a múltról, a jelenről, a jövőről, kultúrákról, az életről, a világról. Ez a technika lehetővé teszi a hétköznapokban a megtanult, begyakorolt viselkedési mintáinkhoz való hozzáférést. Ezáltal alkalmunk nyílik megváltoztatni a korlátozott gondolatot, önakadályozó hiedelmet, eredjenek azokat az ősöktől, jelen életből. Tapasztalások sorából épül fel az a rendszer, melyet valóságunknak hívunk.

Ez a módszer egyszerű és gyors eszköz, hogy a berögzült hiedelmeket elengedjük, és helyette valamilyen teljesen ismeretlen, az életünkben megjelenő boldogságot, elégedettséget, örömöt támogató érzelmi mintákkal, hitekkel helyettesítsük.

A Theta alkalmazása hozzá segíti a klienst, hogy újra alkothassa a valóságát. Konzulenssel, segítségével théta állapotban hozzá kapcsolódnak a tudatalatti elméhez és megtalálhatják jelen életben a problémák valódi, a tudatos elme számára nem hozzáférhető okait. A felismerést követően, lehetőség nyílik az összes negatív hatást megszüntetni, amelyek a különböző élethelyzeteiben befolyással lehetnek az életére, és a negatív érzelmi reakciókban, esetenként betegségek formájában jelentkeznek nála.

A mély alvás fázisában belépünk a „theta térbe” és az ébredésnél a tudatos ébrenlétnél.

A ThetaHealing kiváló lehetőséget ad átírni a jelen néha kellemetlen valóságát.

Segít, hogy rálátást nyerjünk az életünket, boldogságunkra, bőségünket megakadályozó hitrendszerekre.

Segít, hogy le tudjuk bontani a lehetetlen falait és kitágítja a lehetséges határait.

Energikusabbá, egészségesebbé, tudatosabbá tesz.